Működés

Hogyan működik a Grácia Roxfort?

A Grácia Roxfort Mágusakadémia egy virtuális iskola. Mugliként a kiválasztott iskolai neveden szólítunk és a közösségi felületeinken így találkozol a többi gráciással. Szerepjáték formájában általában a tanórákat olvashatod, valamint a fórumon belül, a Szellemszállás nevezetű topikban illetve a klubhelyiségeden belül vehetsz részt ilyen jellegű játékban.

 

Minden iskolai hírről a Fórumon tájékozódhatsz. Szintén itt tartjuk a tanórákat, amelyek kötelezőek. A tanórák nem interaktívak. A tananyagokat meghatározott időben töltjük fel a fórumra a házi feladatokkal együtt, és a megadott határidőig kell a megadott formában elküldeni a leckéket emailben. (Erről a tanmenetben olvashatsz bővebben.)

 

Érdekes vetélkedőkben, játékokban vehetsz részt, amelyekért pontot, elismerést kapsz a professzoroktól. Egyszerű és kihívást jelentő pályázatokkal mozgathatod meg agytekervényeidet azon a mágikus területen, mely téged érdekel.

 

A fórumon kívül négy másik közösségi térben találsz meg Minket:

 

Közös Grácia facebook chat: a közös chaten ismerkedhetsz a többi gráciás diákkal és professzorral, itt mugliként csetelünk egymással.
Hogyan tudsz csatlakozni? Kérd meg házvezető professzorodat vagy a házad prefektusát, hogy segítsen ebben.

Házad facebook chatje: a saját iskolai házad chatén ismerkedhetsz meg a házad többi diákjával.
Hogyan tudsz csatlakozni? Kérd meg házvezető professzorodat vagy a házad prefektusát, hogy segítsen ebben.

Facebook csoport: mugli neveddel szintén arra kérünk, hogy csatlakozz a facebook csoportunkhoz, ahol a fórum után második felületként itt értesülhetsz az iskolai hírekről és érdekességekről mugliként. Ahhoz, hogy az adminisztrátor elfogadja a jelentkezésedet, a jelentkezéskor kérünk, hogy add meg iskolai neved és iskolai házad nevét. Egy manuális ellenőrzés után már olvashatod is a mugli varázsvilág híreit.

Discord: a Párbajszakkört, a vetélkedőket és kvízesteket ezen a felületen tartjuk, mert jóval gyorsabb, mint a facebook chat. 

Közösségi oldalainkon saját szabályaink szerint vehet részt minden diák, melynek be nem tartása büntető munkát, másodszori felszólításra kitiltást von maga után.

 

A Szombati Boszorkány című iskolai újságunkban híreket kereshetsz és írhatsz diákújságainkba, vagy csak egyszerűen rendszeres olvasóvá válhatsz. Másodévtől jelentkezhetsz rovatszerkesztőnek. Akár saját vagy egy meglévő, de nem aktív rovatot is választhatsz.

A Grácia Próféta olyan online újságunk, amelyben a hivatalos érdekességek fordítását olvashatod. Fordítók már első évfolyamtól jelentkezhetnek a tanév kezdése után.

 

Iskolánkban az alapvető elvárás csupán annyi a viselkedési szabályok betartása mellett, hogy érezd jól magad, szerezz pontot magadnak és házadnak, s tedd mindezt szórakozva.

 

Miután a süvegünk beoszt a három iskolai házunk egyikébe, házvezető professzorod, valamint lelkes prefektusaink segítenek eligazodni eme összetett világban. Fordulj bátran hozzájuk!

 

Most pedig olvasd el alaposan a TANMENET menüpontot!