Caminus

Név jelentése: tüzes, tűzhely

Ház uralkodó színe: narancssárga

Jellemzők:
Pozitív gondolkodás, bátorság, temperamentum, szenvedély jellemzi e ház lakóit. Nem hátrálnak meg az akadályok előtt és kitartóan küzdenek céljuk eléréséért. Lendületesek, harciasak, tüzesek. Jól vág az eszük, kiváló a problémamegoldó képességük.

Heves vérmérsékletük és néha meggondolatlanságuk bajba sodorhatja őket. Gyakran keverednek vitába igazuk bizonyításért, véleményük mellett mindig kiállnak.

Határozott, megnyerő, barátságos személyiségek. Kíváncsi természetűek, nyitottak a többi ember felé és mindig vevők egy jó beszélgetésre.

Klubhelyiség:

A Caminus klubhelyisége a Grácia Roxfort egyik magas tornyában helyezkedik el. A bejáratot egy nagy griffmadár őrzi. Ha elhangzik előtte a helyes jelszó, akkor a szobor talpazata megmozdul, szabaddá teszi az utat és közben csodás dallammal örvendezteti meg a belépőt.

A klubhelyiséget belülről meleg színek teszik hangulatossá. Barna fabútorok, s narancssárga, valamint fehér színű kárpittal ékesített, kényelmes fotelek, kanapék hívogatják a Caminus ház diákjait. A helyiséget meleggel betöltő kandalló peremén mágikus dísztárgyak csillognak.

A narancssárga falakon sötétbarna, díszes festés idézi az erdők fáinak képét mindig az évszaknak, időjárásnak megfelelően. A festett faágak hol zöldben pompázó leveleket növesztenek, hol csodás őszi színekkel örvendeztetik meg a diákokat, hol lehullajtanak egy-egy levelet. A fal egyéb részein legendás lényeket és híres varázslókat ábrázoló festmények függnek.

A nagy ablakokon keresztül napközben besüt a fény, s csodás kilátás nyílik a birtokra. Az ablakkereten mágikus motívumok futnak, melyek fel-felizzanak a napfény hatására.

Az asztalokon míves tartóval ellátott gyertyák pihennek, s lángjuk csettintésre gyullad ki és alszik el.

A hálókörletekbe két innen nyíló, sötétbarna, faragásokkal díszített ajtón át lehet eljutni. A lányok a bal oldali, a fiúk a jobb oldali ajtón áthaladva találhatják meg hálótermeiket. Az ajtón túl egy kis kerek terembe jutunk, melyet a falakon függő gyertyatartók világítanak meg. Innen nyílnak a szobák és a fürdőhelyiségek.